Wyznaczenie boku trójkąta

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
mateuszpetrzak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 lut 2011, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Wyznaczenie boku trójkąta

Post autor: mateuszpetrzak »

Boki trójkąta ABC mają długość 6 i 10, a promień okręgu wpisanego w ten trójkąt jest równy \(\displaystyle{ r= \frac{4 \cdot \sqrt{14}{7}}\). Wyznacz dlugosc trzeciego boku.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2011, o 22:35 przez Sylwek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wyznaczenie boku trójkąta

Post autor: anna_ »

150388.htm
ODPOWIEDZ