Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
niepokonanytornister
Użytkownik
Posty: 49 Rejestracja: 2 gru 2010, o 15:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koziodoły
Podziękował: 1 raz
Post
autor: niepokonanytornister » 2 lut 2011, o 21:25
Na bokach AB i AD czworokąta ABCD wpisanego w okrąg obrano takie punkty P i Q, że AP=CD oraz AQ=BC. Odcinki AC i PQ przecinają się w punkcie M. Wykaż, że PM=MQ
florek177
Użytkownik
Posty: 3018 Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy
Post
autor: florek177 » 3 lut 2011, o 18:06
Treść jest zła, nie zachodzi taka równość.