oblicz długośc przekątnych rombu
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 3 lis 2009, o 19:20
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: płock
- Podziękował: 3 razy
oblicz długośc przekątnych rombu
oblicz długośc przekątnych rombu wiedząć,że ich suma jest równa 28cm,a obwód rombu 40cm
-
- Użytkownik
- Posty: 47
- Rejestracja: 20 lip 2010, o 16:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Imielin
- Pomógł: 7 razy
oblicz długośc przekątnych rombu
Obliczyć układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} (\frac{d_{1}}{2})^{2}+(\frac{d_{2}}{2})^{2}=a^{2} \\ d_{1}+d_{2}=28 \end{cases}}\)
Gdzie a jest długością boku rombu.
\(\displaystyle{ \begin{cases} (\frac{d_{1}}{2})^{2}+(\frac{d_{2}}{2})^{2}=a^{2} \\ d_{1}+d_{2}=28 \end{cases}}\)
Gdzie a jest długością boku rombu.
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 3 lis 2009, o 19:20
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: płock
- Podziękował: 3 razy