Prosiłbym o pomoc z następującym zadaniem (nie mogę sobie z nim poradzić):
W wypukłym czworokącie \(\displaystyle{ ABCD}\):
\(\displaystyle{ AB= \frac{25}{64}}\), \(\displaystyle{ BC=12 \frac{25}{64}}\), \(\displaystyle{ CD=6 \frac{1}{4}}\), \(\displaystyle{ \sphericalangle DAB}\) - ostry, \(\displaystyle{ \sphericalangle ADC}\) - rozwarty, \(\displaystyle{ \sin \sphericalangle DAB = \frac{3}{5}}\), \(\displaystyle{ \cos \sphericalangle ABC = - \frac{63}{65}}\), okrąg o środku w \(\displaystyle{ O}\) jest styczny do boków \(\displaystyle{ BC}\), \(\displaystyle{ CD}\) i \(\displaystyle{ AD}\). Oblicz \(\displaystyle{ OC}\).
Wynik to prawdopodobnie \(\displaystyle{ \sqrt{ \frac{65}{2} }}\).