Bardzo prosze o pomoc
oblicz polą prostokąta którego przekątne długości 10 przecinają się pod kątem 30stopni
pole prostokąta itp
pole prostokąta itp
Ostatnio zmieniony 6 gru 2010, o 21:58 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
pole prostokąta itp
Skorzystaj ze wzoru na pole trójkąta \(\displaystyle{ P_{\triangle}= \frac{1}{2}a \cdot b \cdot \sin\alpha}\). Masz 4 trójkąty, których boki i kąty znasz.