Oblicz pole czworokąta
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 14 paź 2010, o 14:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dolnyśląsk
Oblicz pole czworokąta
Oblicz pole czworokąta ABCD jeśli \(\displaystyle{ p= 4 \sqrt{3x}\)} i \(\displaystyle{ q = 2 \sqrt{2x}}\) \(\displaystyle{ \alpha 120}\)
Ostatnio zmieniony 3 gru 2010, o 18:15 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 394
- Rejestracja: 5 sty 2010, o 20:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: HRUBIESZÓW
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 77 razy
Oblicz pole czworokąta
\(\displaystyle{ p= 4 \sqrt{3x}}\) i \(\displaystyle{ q = 2 \sqrt{2x}}\) \(\displaystyle{ \alpha= 120^o}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 14 paź 2010, o 14:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dolnyśląsk
Oblicz pole czworokąta
No tak o te dane mi chodziło tylko własnie mam coś problemy czasami z tym latexem
-
- Użytkownik
- Posty: 394
- Rejestracja: 5 sty 2010, o 20:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: HRUBIESZÓW
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 77 razy
Oblicz pole czworokąta
może taki wzorek
\(\displaystyle{ P= \frac{p \cdot q \cdot sin\alpha}{2}}\)-- 3 gru 2010, o 18:18 --\(\displaystyle{ sin120= \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
\(\displaystyle{ P= \frac{p \cdot q \cdot sin\alpha}{2}}\)-- 3 gru 2010, o 18:18 --\(\displaystyle{ sin120= \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)