Oblicz pole równolegloboku

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Dejzula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 9 sty 2010, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żyrkowice

Oblicz pole równolegloboku

Post autor: Dejzula »

oblicz Pole równolegloboku ktorego przekatne dlugosci 10 i 14 przecinaja sie pod katem \(\displaystyle{ 30 ^{0}}\) jakies wskazówki ??
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Oblicz pole równolegloboku

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ P=0,5 d_1 \cdot d_2 \cdot sin\alpha}\)
Dejzula
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 9 sty 2010, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żyrkowice

Oblicz pole równolegloboku

Post autor: Dejzula »

czyli mozna stosowac Funkcje trygonometryczne ? dziekuje do zamkniecia
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Oblicz pole równolegloboku

Post autor: anna_ »

Jak je znasz to pewnie, że możesz stosować.
ODPOWIEDZ