Mam problem z dość prostym zadaniem,
Jaka jest długość budynku rzucającego cień dł 19 cm w momencie gdy promienie słoneczne padają pod kątem 60 stopni.
Twierdzenie talesa
Twierdzenie talesa
Zadanie brzmi co do słowa:
Jaka jest wysokość budynku rzy=ucającego cień o długości 19 m w momencie gdy promienie słoneczne padają pod kątem a=60 stopni. Wykonaj rysunek.-- 7 paź 2010, o 21:22 --aj mój błąd. To nie Tales, już wiem:)
Jaka jest wysokość budynku rzy=ucającego cień o długości 19 m w momencie gdy promienie słoneczne padają pod kątem a=60 stopni. Wykonaj rysunek.-- 7 paź 2010, o 21:22 --aj mój błąd. To nie Tales, już wiem:)