W trapezie ABCD o podstawach długości \(\displaystyle{ \left| AB\right|=11}\) i \(\displaystyle{ \left| CD\right|=3}\)
oraz o ramionach długości \(\displaystyle{ \left| AD\right|=9}\) i \(\displaystyle{ \left| BC\right|=7}\) poprowadzono
wysokości DE i CF. Niech \(\displaystyle{ \left| AE\right|=x}\),
\(\displaystyle{ \left| BF\right|=y,
\left| CF\right|=\left|DE\right|= h}\)
Oblicz długość odcinków x i y oraz wysokość h.
Bardzo proszę o obliczenia,
Z góry dziękuje
trapez ABCD
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 20 sty 2010, o 16:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 21 razy
trapez ABCD
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, o 20:02 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.