trójkąt o danych bokach i kącie

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
bera17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 4 mar 2009, o 17:14
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

trójkąt o danych bokach i kącie

Post autor: bera17 »

rozwiąż trójkąt o danych bokach i kącie.
a) \(\displaystyle{ a=4, b=6, \alpha=45^{o}}\)
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, o 18:58 przez Crizz, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
tometomek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2959
Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 281 razy
Pomógł: 498 razy

trójkąt o danych bokach i kącie

Post autor: tometomek91 »

Z twierdzenia kosinusów trzeci bok i z twierdzenia sinusów pozostałe kąty.
bera17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 4 mar 2009, o 17:14
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

trójkąt o danych bokach i kącie

Post autor: bera17 »

a moge prosic o rozwiazanie bo nie wiem jak to zrobic zbytnioa musze miec to na jutro
ODPOWIEDZ