Środek okręgu
-
- Użytkownik
- Posty: 563
- Rejestracja: 17 lut 2007, o 15:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: POLSKA
- Podziękował: 318 razy
Środek okręgu
Jakie współrzędne ma środek S okręgu o równaniu\(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}+4x-6y-221=0}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Środek okręgu
Wskazówka:
Ogólne równanie okręgu o środku S(a;b)
\(\displaystyle{ x^2+y^2-2ax-2by+c=0}\)
Ogólne równanie okręgu o środku S(a;b)
\(\displaystyle{ x^2+y^2-2ax-2by+c=0}\)