Oblicz obwód
Oblicz obwód
Oblicz obwód kwadratu o przekątnej 1 .
2 zadanie :
Oblicz obwód trójkąta równobocznego o wysokości 1 .
Nie proszę o rozwiązanie zadanie, tylko pomoc do rozwiązania . Oczywiście może być rozwiązanie, ale z wyjaśnieniem
2 zadanie :
Oblicz obwód trójkąta równobocznego o wysokości 1 .
Nie proszę o rozwiązanie zadanie, tylko pomoc do rozwiązania . Oczywiście może być rozwiązanie, ale z wyjaśnieniem
Oblicz obwód
\(\displaystyle{ d=a\sqrt{2}}\) i \(\displaystyle{ h=a\frac{\sqrt{3}}{2}}\)
Ale nie mogę tego obliczyć ;p
Ale nie mogę tego obliczyć ;p
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2010, o 18:45 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 204
- Rejestracja: 2 lut 2010, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 24 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 204
- Rejestracja: 2 lut 2010, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 24 razy
Oblicz obwód
\(\displaystyle{ \frac{1}{ \sqrt{2} } \cdot \frac{4}{ \sqrt{1}}= \frac{4}{ \sqrt{2} }/ \cdot \sqrt{2} = 4 \sqrt{2}}\) (zamist sqrt{1} ma być 1) Teraz dobrze ?
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2010, o 19:01 przez Qooldi, łącznie zmieniany 1 raz.
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Oblicz obwód
Zad 2
\(\displaystyle{ h= \frac{a \sqrt{3} }{2}=1}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3}=2}\)
\(\displaystyle{ a=}\)...
\(\displaystyle{ P= \frac{a ^{2} \sqrt{3} }{4}=}\)...
Powodzenia i pozdrawiam
\(\displaystyle{ h= \frac{a \sqrt{3} }{2}=1}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3}=2}\)
\(\displaystyle{ a=}\)...
\(\displaystyle{ P= \frac{a ^{2} \sqrt{3} }{4}=}\)...
Powodzenia i pozdrawiam
-
- Moderator
- Posty: 2828
- Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Seattle, WA
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 356 razy
Oblicz obwód
Źle.Qooldi pisze:\(\displaystyle{ \frac{1}{ \sqrt{2} } \cdot \frac{4}{ \sqrt{1}}= \frac{4}{ \sqrt{2} }/ \cdot \sqrt{2} = 4 \sqrt{2}}\) (zamist sqrt{1} ma być 1) Teraz dobrze ?
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Oblicz obwód
\(\displaystyle{ \frac{a}{b}=c}\)
\(\displaystyle{ b= \frac{a}{c}}\)
\(\displaystyle{ \frac{a \sqrt{3} }{2}=1}\)
\(\displaystyle{ 2= \frac{a \sqrt{3} }{1}}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3}=2}\)
Teraz rozumiesz???
Pozdrawiam.
\(\displaystyle{ b= \frac{a}{c}}\)
\(\displaystyle{ \frac{a \sqrt{3} }{2}=1}\)
\(\displaystyle{ 2= \frac{a \sqrt{3} }{1}}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3}=2}\)
Teraz rozumiesz???
Pozdrawiam.