podać dwa punkty M,N, które leżą na płaszczyźnie

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Nattefrost
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 24 cze 2010, o 15:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kujawy

podać dwa punkty M,N, które leżą na płaszczyźnie

Post autor: Nattefrost »

podać dwa punkty M,N, które leżą na płaszczyźnie

x = 1 − 2t + 3s,
y = t − s,
z = 3 + t − 2s

a następnie napisać równanie prostej przechodzącej przez te punkty.
ODPOWIEDZ