Zad.1
Oblicz wartosci pozostalcyh funkcji trygonometrycznych kta ostrego alfa, jesli:
a) cos alfa=0,8
b) cos alfa = 3/5
obliczyc wartosci
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 27 maja 2009, o 15:01
- Płeć: Kobieta
- JakimPL
- Użytkownik
- Posty: 2401
- Rejestracja: 25 mar 2010, o 12:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 459 razy
obliczyc wartosci
\(\displaystyle{ \sin^2\alpha+\cos^2\alpha=1}\)
Wstawić i wyliczyć. Tangens to:
\(\displaystyle{ \tg\alpha=\frac{\sin\alpha}{\cos\alpha}}\)
a cotangens to odwrotność powyższej funkcji trygonometrycznej.
Wstawić i wyliczyć. Tangens to:
\(\displaystyle{ \tg\alpha=\frac{\sin\alpha}{\cos\alpha}}\)
a cotangens to odwrotność powyższej funkcji trygonometrycznej.