na planie mieszkania...

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
szympekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 30 maja 2010, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bydgoszcz
Podziękował: 1 raz

na planie mieszkania...

Post autor: szympekk »

Na planie mieszkania w skali 1:100 pokój ma powierzchnię 22 cm2. jaką powierzchnię ma ten pokój w rzeczywistości.??
Ania16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 7 mar 2010, o 11:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Częstochoes

na planie mieszkania...

Post autor: Ania16 »

k = 1/100
P1 = 22cm2
P = ?
P1/P = k2
...
ODPOWIEDZ