staw ma powierzchnie...

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
szympekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 30 maja 2010, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bydgoszcz
Podziękował: 1 raz

staw ma powierzchnie...

Post autor: szympekk »

staw ma powierzchnie 360m2.Jaką powierzchnię zajmuje ten staw na mapie w skali 1:1000.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania...
Ania16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 7 mar 2010, o 11:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Częstochoes

staw ma powierzchnie...

Post autor: Ania16 »

k = 1/1000
P = 360 m2 = 3600000 cm2
P1 = ?
P1/P = k2
P1/3600000 = (1/1000)2 ...
ODPOWIEDZ