Pole Trapezu prostokątnego

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Grzesiek313
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 2 gru 2009, o 20:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: mm

Pole Trapezu prostokątnego

Post autor: Grzesiek313 »

Oblicz pole trapezu prostokątnego w którym a=5 , b= \(\displaystyle{ \sqrt{5}}\) a h= \(\displaystyle{ \sqrt{13}}\). Dzięki z góry
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Pole Trapezu prostokątnego

Post autor: piasek101 »

Wstaw do wzoru na pole.
Grzesiek313
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 2 gru 2009, o 20:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: mm

Pole Trapezu prostokątnego

Post autor: Grzesiek313 »

Tyle zrobiłem , tylko , że nie mogłem wykonać działania . O to mi chodzi.
ODPOWIEDZ