Prosta z parametrem i okrąg
-
- Użytkownik
- Posty: 117
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Podziękował: 5 razy
Prosta z parametrem i okrąg
Prosta zadana układem \(\displaystyle{ \begin{cases} x=4+2t\\y=3+t\end{cases}}\) przecina okrąg \(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}-6x-16=0}\) w punktach \(\displaystyle{ A}\) i \(\displaystyle{ B}\). Napisz równanie symetralnej odcinka \(\displaystyle{ AB}\).
Prosta z parametrem i okrąg
\(\displaystyle{ A=(5,4)}\)
\(\displaystyle{ B=(-1,0)}\)
Równanie symetralnej odcinka \(\displaystyle{ AB}\) ma postać \(\displaystyle{ 3x+2y-10=0}\)-- 10 maja 2010, o 17:45 --\(\displaystyle{ A=(5,4)}\)
\(\displaystyle{ B=(-1,0)}\)
Równanie symetralnej odcinka \(\displaystyle{ AB}\) ma postać \(\displaystyle{ 3x+2y-10=0}\)
\(\displaystyle{ B=(-1,0)}\)
Równanie symetralnej odcinka \(\displaystyle{ AB}\) ma postać \(\displaystyle{ 3x+2y-10=0}\)-- 10 maja 2010, o 17:45 --\(\displaystyle{ A=(5,4)}\)
\(\displaystyle{ B=(-1,0)}\)
Równanie symetralnej odcinka \(\displaystyle{ AB}\) ma postać \(\displaystyle{ 3x+2y-10=0}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 117
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Podziękował: 5 razy
Prosta z parametrem i okrąg
A mógłbyś napisać jak do tego doszedłeś? To znaczy jak wyznaczyć tę prostą?