obwód i pole równoległoboku
-
- Użytkownik
- Posty: 98
- Rejestracja: 7 gru 2009, o 21:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kalisz
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 3 razy
obwód i pole równoległoboku
W równolegloboku o krótszym boku dł. 5 dm wpisano dwa jednakowe koła o promieniu dł. 2 dm każde styczne do trzech boków równoległoboku i styczne do siebie. Oblicz obwód i pole równoległoboku.
-
- Użytkownik
- Posty: 2372
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 245 razy
obwód i pole równoległoboku
Funkcja szukaj: post269730.htm?hilit
Ale z mojego rysunku rozwiązanie jest banalnie proste.
\(\displaystyle{ |AB|=5-x+4+x=9}\)
Ale z mojego rysunku rozwiązanie jest banalnie proste.
\(\displaystyle{ |AB|=5-x+4+x=9}\)