oblicz krawędz czworościanu foremnego
-
- Użytkownik
- Posty: 39
- Rejestracja: 29 kwie 2010, o 11:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kamień Zzadniepprzański
oblicz krawędz czworościanu foremnego
PPc=16\(\displaystyle{ \sqrt{3}}\) oblicz krawędz czworościanu
- Kacperdev
- Użytkownik
- Posty: 3260
- Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 686 razy
oblicz krawędz czworościanu foremnego
PPc, rozumiem, że to oznaczenie pola podstawy. Jeżeli tak to
\(\displaystyle{ \frac{a^{2} \sqrt{3} }{4}=16 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ a=8}\)
EDIT:
W takim razie:
\(\displaystyle{ \frac{a^{2} \sqrt{3}}{4}=4 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ a=4}\)
\(\displaystyle{ \frac{a^{2} \sqrt{3} }{4}=16 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ a=8}\)
EDIT:
W takim razie:
\(\displaystyle{ \frac{a^{2} \sqrt{3}}{4}=4 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ a=4}\)
Ostatnio zmieniony 1 maja 2010, o 14:10 przez Kacperdev, łącznie zmieniany 2 razy.