FIgury Podobne - 2

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
magdaaa222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 22 kwie 2010, o 15:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rumia

FIgury Podobne - 2

Post autor: magdaaa222 »

oblicz pola trapezow , jesli sa do siebie podobne (maja takie same katy) . trapez pierwszy, wiekszy: gorna podstawa = 18, dolna podstawa = 24 , wysokosc = 14. trapezu drugi, mniejszy: gorna podstawa = 18, dolna =? , wysokosc = 6 .
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

FIgury Podobne - 2

Post autor: florek177 »

\(\displaystyle{ \frac{h_{2}}{h_{1}} = k ; \frac{x}{24} = k}\)
ODPOWIEDZ