Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
-
aceja
- Użytkownik
- Posty: 85
- Rejestracja: 17 paź 2009, o 17:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 31 razy
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: aceja »
Ile wynosi liczba punktów wspólnych okręgu o równaniu \(\displaystyle{ (x+3)^{2}+(y-1)^{2}=4}\) z osiami układu współrzędnych ??
-
misia27
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 12 lut 2010, o 20:57
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łomża
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 1 raz
Post
autor: misia27 »
wystarczy podstawić raz za \(\displaystyle{ x=0}\) i raz za \(\displaystyle{ y=0}\)