Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
-
Ciennieba
- Użytkownik
- Posty: 76
- Rejestracja: 2 mar 2010, o 11:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: Ciennieba »
wyznacz kąty trójkąta ABC jeżeli
a) A=(-2,-1) B=(1,-5) C=(4,7)
b) A=(-5, 4) B=(-2,0) C=(7,4)
-
aga2690
- Użytkownik
- Posty: 94
- Rejestracja: 21 sty 2007, o 12:37
- Płeć: Kobieta
- Pomógł: 21 razy
Post
autor: aga2690 »
oblicz dlugosci odcinkow, pozniej oblicz katy wykorzystujac tw cosinusow i sinusow