ośmiokąt foremny.
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 27 mar 2010, o 18:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 80
- Rejestracja: 31 maja 2009, o 12:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Za 7 górami za 7 lasami
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 19 razy
ośmiokąt foremny.
*down
Sory wielka pomyłka
\(\displaystyle{ R=a \sqrt{ \frac{2+\sqrt{2} }{2} }}\)
\(\displaystyle{ R=10\sqrt{ \frac{2+\sqrt{2} }{2} }}\)
To jest promień okręgu opisanego czyli przekątna = 2R
Sory wielka pomyłka
\(\displaystyle{ R=a \sqrt{ \frac{2+\sqrt{2} }{2} }}\)
\(\displaystyle{ R=10\sqrt{ \frac{2+\sqrt{2} }{2} }}\)
To jest promień okręgu opisanego czyli przekątna = 2R
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, o 18:29 przez Darkness, łącznie zmieniany 2 razy.