Witam mam do rozwiązania 2 zadanka mam nadzieje że ktoś mi z nimi pomoże
1. Oblicz bok trójkąta równobocznego, wiedząc że różnica długości boku i wysokości tego trójkąta wynosi 3.
2.Oblicz promień i obwód koła, którego pole wynosi 1,69
Z góry dziękuję za odpowiedż
Koło oraz trójkąt
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 29 maja 2009, o 14:33
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 4 razy
Koło oraz trójkąt
1.
\(\displaystyle{ a}\) - długość boku trójkąta
\(\displaystyle{ a-\frac{a\sqrt{3}}{2}=3}\)
Pozdrawiam!
\(\displaystyle{ a}\) - długość boku trójkąta
\(\displaystyle{ a-\frac{a\sqrt{3}}{2}=3}\)
Pozdrawiam!