Odcinek w trójkącie

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Semtex4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 14 lut 2010, o 12:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Września
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 17 razy

Odcinek w trójkącie

Post autor: Semtex4 »

W trójkącie ABC mamy dane: AC=BC=b oraz AB=a.Dwusieczne kątów A i B przecinają przeciwległe boki w punktach K i L. Oblicz KL.
Z góry dzięki za odpowiedź!-- 23 mar 2010, o 19:24 --Policzyłem. Jak by kogoś interesowało rozwiązanie to piszcie i wtedy wrzucę.
ODPOWIEDZ