Równanie okręgu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Semtex4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 14 lut 2010, o 12:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Września
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 17 razy

Równanie okręgu

Post autor: Semtex4 »

Napisz równanie okręgu o promieniu \(\displaystyle{ r=2 \sqrt{10}}\) przechodzącego przez punkty A=(-2,2) i B=(2,-2).
Z góry dzięki!
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie okręgu

Post autor: piasek101 »

Środek leży na symetralnej odcinka AB.
ODPOWIEDZ