Obliczanie długości folii

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
qwers
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 13 lis 2009, o 20:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 49 razy

Obliczanie długości folii

Post autor: qwers »

Witam! bardzo serdecznie!
Muszę obliczyć długość folii nawiniętej na rolkę.

R - promień teksturowego walca, na którą nawinięta jest folia.
D - szerokość nawiniętej folii względem promienia tekturowego walca
G - grubość folii.

G = 23 um
D = 3 cm = 0.03 m
R = 1 cm = 0.01 m



Proszę o pomoc w rozwiązaniu owego problemu!
Longines
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 11 cze 2009, o 22:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 4 razy

Obliczanie długości folii

Post autor: Longines »

Zadanie niemożliwe do policzenia z podanego rysunku
Brak grubości ścianki teksturowego walca.
qwers
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 13 lis 2009, o 20:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 49 razy

Obliczanie długości folii

Post autor: qwers »

Grubość owej ścianki wynosi 0,5 cm.

S - grubość ścianki teksturowego walca
S = 0.5 cm = 0.005 m
ODPOWIEDZ