obwód rownolegloboku

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
RudaMa?aWied?ma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 28 lut 2010, o 13:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 3 razy

obwód rownolegloboku

Post autor: RudaMa?aWied?ma »

dany jest rownoleglobok w ktorym wysokosci poprowadzone z jednego wierzcholka sa rowne \(\displaystyle{ h _{1}=5, h _{2}=3*h _{1}.}\) Pole tego równoległoboku wynosi 150. Oblicz obwód.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

obwód rownolegloboku

Post autor: piasek101 »

Mając wysokość (wysokości) i pole wyznaczasz bok (boki).
RudaMa?aWied?ma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 28 lut 2010, o 13:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 3 razy

obwód rownolegloboku

Post autor: RudaMa?aWied?ma »

tego sie moglsam domyslec sama ale nie wiem jak to zrobic... ;/
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

obwód rownolegloboku

Post autor: piasek101 »

Wstaw do równania (wzoru) i wyznacz (oblicz) :

\(\displaystyle{ P=a\cdot h}\)
RudaMa?aWied?ma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 28 lut 2010, o 13:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 3 razy

obwód rownolegloboku

Post autor: RudaMa?aWied?ma »

boze jaka bylam glupia.... dzizas... ;/ DZIEKUJE
ODPOWIEDZ