Gąsienica pełznąc po pochylni ktora wznosi sie pod katem \(\displaystyle{ \alpha =30 ^{0}}\) pokonała trase dlugosci 8 cm. Na jaką wysokosc wpełzła gąsienica
Rysunek do zadania
jak wysoko wpełzła gąsienica
-
- Użytkownik
- Posty: 123
- Rejestracja: 9 mar 2008, o 13:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: rgfg
- Podziękował: 9 razy
- matthewmaster04
- Użytkownik
- Posty: 63
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 18:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Internet
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 9 razy
jak wysoko wpełzła gąsienica
\(\displaystyle{ sin \alpha = \frac{h}{c}}\)
\(\displaystyle{ sin30^o= \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ c=8}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}= \frac{h}{8}}\)
\(\displaystyle{ h=4cm}\)
\(\displaystyle{ sin30^o= \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ c=8}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}= \frac{h}{8}}\)
\(\displaystyle{ h=4cm}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 123
- Rejestracja: 9 mar 2008, o 13:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: rgfg
- Podziękował: 9 razy
jak wysoko wpełzła gąsienica
napewno dobrze ?. moglby mi to ktos rozrysowac . wytlumaczyc. ?? Prosze bardzo
- matthewmaster04
- Użytkownik
- Posty: 63
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 18:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Internet
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 9 razy