czworokat w okregu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Awatar użytkownika
betka130999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 5 lut 2010, o 15:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 19 razy

czworokat w okregu

Post autor: betka130999 »

promien okregu przechodzacego przez cztery wierzcholki prostokata, ma dlugosc \(\displaystyle{ 2}\) a kat ostry miedzy przekatnymi ma miare \(\displaystyle{ 45^{o}}\) jakie jest pole tego prostokata(czworokata)??
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

czworokat w okregu

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ P=0,5\cdot 4\cdot 4\cdot sin45^o}\)
ODPOWIEDZ