trojkaty podobne

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
adrian19r20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 3 mar 2010, o 19:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Swice

trojkaty podobne

Post autor: adrian19r20 »

Na rysunku trojkaty ABC i CBD sa podobne. boki trojkata CBD maja dlugosci |CD|=2, |DB|=3, |BC|=4 Znajdz dlugosc bokow AB i ACZapomoc z gory dziekuje ps. nie jestem dobry na forach zabledy itd przepraszam
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

trojkaty podobne

Post autor: piasek101 »

Skala podobieństwa 4 : 3.
ODPOWIEDZ