Dany jest trójkąt ABC

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
patrycja3601
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 6 lis 2009, o 21:01
Płeć: Kobieta
Podziękował: 20 razy

Dany jest trójkąt ABC

Post autor: patrycja3601 »

gdzie A=(3,2), B=(7,2), C=(3,6). Przekształcono go przez symetrię osiową względem prostej y=x. Oblicz pole części wspólnej danego trójkąta i jego obrazu.
darunia23084
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 mar 2010, o 07:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: człuchów

Dany jest trójkąt ABC

Post autor: darunia23084 »

Dany
jest trójkąt ABC, gdzie A=(3,2), B=(7,2), C=(3,6). Przekształcić go przez symetrię osiową względem prostej y=x. Oblicz pole części wspólnej danego trójkąta i jego obrazu.
ODPOWIEDZ