Długość boku

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
asiula0321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 242
Rejestracja: 20 gru 2009, o 13:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

Długość boku

Post autor: asiula0321 »

W trójkącie dana jest długość boku AB=c oraz AC=b. Pole trójkąta jest równe P=2/5 bc. Oblicz długość trzeciego boku.
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

Długość boku

Post autor: Lbubsazob »

169262.htm
ODPOWIEDZ