sinus i cosinus
sinus i cosinus
iloczyn sinusów kątów ostrych pewnego trójkąta prostokątnego jest równy 3/4. Oblicz sumę cosinusów tych kątów
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
sinus i cosinus
Można np na literkach :
\(\displaystyle{ \frac{a}{c}\cdot\frac{b}{c}=0,75}\) do tego tw Pitagorasa a do obliczenia masz
\(\displaystyle{ \frac{a}{c}+\frac{b}{c}=..........}\) mam \(\displaystyle{ =\sqrt{2,5}}\)
[edi] Albo :
167243.htm
\(\displaystyle{ \frac{a}{c}\cdot\frac{b}{c}=0,75}\) do tego tw Pitagorasa a do obliczenia masz
\(\displaystyle{ \frac{a}{c}+\frac{b}{c}=..........}\) mam \(\displaystyle{ =\sqrt{2,5}}\)
[edi] Albo :
167243.htm