stopnie, radiany

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
lolitaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 4 lut 2010, o 10:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

stopnie, radiany

Post autor: lolitaa »

sinx=0,0102 ile to stopni ile radianów? dla małych kątów x=sinx
jak to zamienic?
Ja?
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 lut 2010, o 14:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: zawiercie
Pomógł: 1 raz

stopnie, radiany

Post autor: Ja? »

x=0,0102[rad]
360[stopni]=2pi[rad]
itd.
ODPOWIEDZ