Określić dziedzinę funkcji

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
partychunter
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 lis 2009, o 10:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice

Określić dziedzinę funkcji

Post autor: partychunter »

\(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{-\log \sin x}\)
Ostatnio zmieniony 2 lut 2010, o 23:16 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
mateusz_rad
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 13 wrz 2009, o 00:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 44 razy

Określić dziedzinę funkcji

Post autor: mateusz_rad »

W tym przypadku będziesz miał założenie odnośnie
wyrażenia pod pierwiastkiem, logarytmu, no i funkcji trygonometrycznej.

Pzdr.
MM.
ODPOWIEDZ