Trapez prostokątny ABCD

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
sabcia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 8 paź 2009, o 13:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin
Podziękował: 4 razy

Trapez prostokątny ABCD

Post autor: sabcia1 »

Trapez prostokątny ABCD, w którym bok AB jest równoległy do boku CD, |DAB|=90 stopni, |AB|=6, |DC|=4, |AD|=2, obraca się wokół prostej, zawierającej bok AB. Oblicz pole powierzchni powstałej bryły obrotowej.
sabcia1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 8 paź 2009, o 13:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin
Podziękował: 4 razy

Trapez prostokątny ABCD

Post autor: sabcia1 »

Potrafi ktoś??
ODPOWIEDZ