prostokąt wymiary
-
- Użytkownik
- Posty: 99
- Rejestracja: 21 sty 2010, o 12:27
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
prostokąt wymiary
Podać wymiary prostokąta o danym obwodzie 12p który ma przekątną długości \(\displaystyle{ \frac{p}{ \sqrt{2} }}\)
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
prostokąt wymiary
2a+2b=12p
a+b=3p
\(\displaystyle{ a ^{2}+b ^{2}= \frac{p}{ \sqrt{2} } ^{2}}\)
\(\displaystyle{ a ^{2}+b ^{2}= \frac{p ^{2} }{2}}\)
Jeśli już coś widzisz, to dobrze. W razie problemów pisz.
Pozdrawiam.
a+b=3p
\(\displaystyle{ a ^{2}+b ^{2}= \frac{p}{ \sqrt{2} } ^{2}}\)
\(\displaystyle{ a ^{2}+b ^{2}= \frac{p ^{2} }{2}}\)
Jeśli już coś widzisz, to dobrze. W razie problemów pisz.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Posty: 25
- Rejestracja: 28 sty 2010, o 14:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3 razy
prostokąt wymiary
a nie powinno być:maciej1997 pisze:2a+2b=12p
a+b=3p
a+b=6p? bo nie wiem skąd to się wzięło?