Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
-
alicja44
- Użytkownik
- Posty: 126
- Rejestracja: 31 sty 2009, o 23:00
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 4 razy
Post
autor: alicja44 »
W równoległoboku ABCD bok |AB|=5cm,a wysokość |hab|=3,6cm.Oblicz pole i obwód tego równoległoboku,jeżeli |hbc|=3 cm.
-
wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Post
autor: wujomaro »
\(\displaystyle{ P=ah=18}\)
Pozdrawiam.