trojkat rownoboczny

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
kona
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 8 wrz 2009, o 16:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: P-ń
Podziękował: 5 razy

trojkat rownoboczny

Post autor: kona »

dany jest trojkat rownoboczny ABC, w ktorym poprowadzono dwie srodkowe \(\displaystyle{ A A_{1}}\) i \(\displaystyle{ C C_{1}}\). wyznacz wartosci a,b,c w ponizszych rownosciach
a) \(\displaystyle{ \vec{B A_{1}} + \vec{A_{1} A } = a* \vec{C_{1}B}}\)
b) \(\displaystyle{ \vec{C_{1} C} - \vec{BC} = b* \vec{AB}}\)
c) \(\displaystyle{ \vec{AC}+ \vec{ CA_{1} } + \vec{ A_{1}S } = c* \vec{A A_{1} }}\)
ODPOWIEDZ