Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
-
alicja44
- Użytkownik
- Posty: 126
- Rejestracja: 31 sty 2009, o 23:00
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 4 razy
Post
autor: alicja44 »
Oblicz pole trójkąta ABC,w którym |AB|=2,8cm,|AC|=5cm,a |BAC|=30 stopni.
-
mat_61
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Post
autor: mat_61 »
\(\displaystyle{ P= \frac{1}{2} \cdot |AB| \cdot |AC| \cdot sin ( \sphericalangle BAC)=...}\)