Oblicz Pole Figury na rysunku gdy |AB| = 4:
Wyszedł mi wynik \(\displaystyle{ \frac{64\pi}{3}-8 \ \sqrt[]{3}}\), zaś w odpowiedziach jest \(\displaystyle{ \frac{64\pi}{3}+8\ \sqrt[]{3}}\), więc już nie wiem jak to zrobić
Oblicz Pole Figury
-
- Użytkownik
- Posty: 2372
- Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 245 razy
Oblicz Pole Figury
W odp jest dobrze, prawdopodobnie liczyłeś tak jak ja, czyli:
\(\displaystyle{ 16\pi + 16\pi - \left( \frac{64}{6} \pi - 8 \sqrt{3} \right)}\)
I zapomniałeś o nawiasie
\(\displaystyle{ 16\pi + 16\pi - \left( \frac{64}{6} \pi - 8 \sqrt{3} \right)}\)
I zapomniałeś o nawiasie