Cztery puszki
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 12 lis 2009, o 16:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wola Rzeczycka
- Podziękował: 1 raz
Cztery puszki
Cztery puszki o średnicy 5 cm każda oklejono taśmą jaką co najmniej długość musi mieć taśma
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Cztery puszki
Wzór na okrąg to \(\displaystyle{ 2\pi r}\)
dla jednej puszki jest to \(\displaystyle{ 10\pi}\)
a dla czterech puszek 4 razy więcej, \(\displaystyle{ 40\pi}\)
Pozdrawiam.
dla jednej puszki jest to \(\displaystyle{ 10\pi}\)
a dla czterech puszek 4 razy więcej, \(\displaystyle{ 40\pi}\)
Pozdrawiam.