jak skonstruować odinek

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
matematyk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 12 sty 2008, o 14:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Op

jak skonstruować odinek

Post autor: matematyk2 »

jak skonnstruować odcinek o dlugości \(\displaystyle{ 3 \frac{1}{3}}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

jak skonstruować odinek

Post autor: anna_ »

skonstruuj odcinek równy \(\displaystyle{ 3}\) i dodaj do niego jeszcze \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) (czyli \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\)odcinka \(\displaystyle{ 1}\))
ODPOWIEDZ