Znajdź współrzędne środka okręgu
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 19 lis 2009, o 21:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 8 razy
Znajdź współrzędne środka okręgu
Znajdź współrzędne środka okręgu opisanego na trójkącie o wierzchołkach A=(6,1) B=(-2,5) C=(-6,-1)
-
- Użytkownik
- Posty: 41
- Rejestracja: 19 lis 2009, o 21:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 8 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 1994
- Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 52 razy
- Pomógł: 271 razy
Znajdź współrzędne środka okręgu
przez te punkty masz przerpowadzic proste, prostopadle do prostej ktorej srodkiem jest ten punkt, a nastepnie obliczysz punkt przeciecia tych prostych