Wyznacz przeciwległe boki trójkątaa

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
buraczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 6 gru 2009, o 19:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 1 raz

Wyznacz przeciwległe boki trójkątaa

Post autor: buraczek »

Punkty A=(1;3), C=(7;1) są przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD. Wyznacz współrzędne pozostałych wierzochłów tego kwadratu.

Pozdrawiam i licze na pomoc
Paradoks
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 8 gru 2009, o 17:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Pomógł: 2 razy

Wyznacz przeciwległe boki trójkątaa

Post autor: Paradoks »

B=(3,7)
D=(1,1)
buraczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 6 gru 2009, o 19:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 1 raz

Wyznacz przeciwległe boki trójkątaa

Post autor: buraczek »

no dobrze dzięki za odp, ale moze napiszesz z kąd to? i jak do tego dojsć? sam wynik mało mnie satysfakcjonuje. czekam na jakieś info.
ODPOWIEDZ