Czworokąt w układzie współrzędnych

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Petermus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 563
Rejestracja: 17 lut 2007, o 15:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA
Podziękował: 318 razy

Czworokąt w układzie współrzędnych

Post autor: Petermus »

Punkty A=(-2,4), B=(-2,-2), C=(5,-3), D=(1,4) są wierzchołkami czworokąta. Oblicz współrzędne punktu przecięcia przekątnych tego czworokąta.

Bardzo proszę o pomoc
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Czworokąt w układzie współrzędnych

Post autor: TheBill »

Wyznacz równania tych przekątnych, a następnie punkt wspólny tych prostych.
ODPOWIEDZ