długość przekątnych równoległoboku

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Mehow90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 93
Rejestracja: 9 lut 2009, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy

długość przekątnych równoległoboku

Post autor: Mehow90 »

Oblicz długość przekątnych rownoległoboku zbudowanego an wektorach:

\(\displaystyle{ \vec{a}= \vec{p}+ \vec{3q}}\) i \(\displaystyle{ \vec{b}= \vec{2p}- \vec{q}}\), jeżeli \(\displaystyle{ \left| \vec{p}\right|= \left|\vec{q}\right|=1}\) i \(\displaystyle{ \vec{p}}\)jest prostopadły do \(\displaystyle{ \vec{q}}\)
ODPOWIEDZ