Polozenie okregow w zaleznosci od parametru

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
TrawNick
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 4 paź 2009, o 12:37
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy

Polozenie okregow w zaleznosci od parametru

Post autor: TrawNick »

Nie rozumiem tego kompletnie, nie bylo mnie na tym, dostałem 1 za brak założeń i nie rozumiem zupełnie o co chodzi, proszę o dokładne przedstawienie tego przykładowego zadania wraz z "założeniami" <3

Dane są 2 okręgi o(A, r1), o(B, r2) takie, ze:
a) r1 = 3k + 1, r2 = 2k + 3, |AB| = 6k -3
b) r1 = k + 1, r2 = 2k - 2, |AB| = 4k - 4

Określ położenie okręgów w zależności od parametru k.
Proszę o wszystkie założenia i sposób obliczania.
ODPOWIEDZ